La patru programe de licenţă ale Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava, toate locurile au fost ocupate

univ_suceava.jpgOferta educaţională a celor nouă facultăţi din cadrul Universităţii “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) a atras în sesiunea de vară a examenului de admitere pentru anul academic 2016-2017 un număr de 2.492 candidaţi. Într-un comunicat remis de Biroul de presă al USV se arată că programele de licenţă au cumulat 3.322 de opţiuni exprimate de către 1.746 de candidaţi.

La patru dintre programele de licenţă locurile au fost ocupate integral. Este vorba despre următoarele specializări: Calculatoare, Contabilitate şi informatică de gestiune, Drept şi Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar.

Din totalul absolvenţilor care au optat pentru studii de licenţă la programele fără frecvenţă s-au înscris 202 persoane, iar dosarele lor au totalizat 252 de opţiuni. Numărul candidaţilor originari din Republica Moldova cu diploma de Bacalaureat obţinută în România este de 17, iar pentru locurile alocate etniei rrome este un singur candidat.

La programele de masterat s-au înscris 705 candidaţi români, comparativ cu 679 în anul anterior. În ceea ce priveşte candidaţii originari din Republica Moldova, în sesiunea iulie au fost depuse 33 de dosare, însumând 87 de opţiuni.

Programele de conversie profesională aflate pentru al doilea an consecutiv în oferta de admitere au adus universităţii sucevene 41 de candidaţi.
Înmatriculările în anul I se vor face până vineri, 29 iulie, când vor fi publicate rezultatele finale ale admiterii.

A doua etapă de admitere la USV va avea loc în perioada 5-12 septembrie. AGERPRES