Promovabilitate de 70% la titularizare în județul Satu Mare

definitivat.jpgPeste 70% din candidaţii pentru ocuparea posturilor vacante din învăţământul din judeţul Satu Mare au promovat examenele. Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Şcolar Judeţean Satu Mare, procentul de promovabilitate la nivelul judeţului Satu Mare este de 71,88%.

Cei mai mulţi candidaţi, 122, au luat note mai mari de 7, 103 candidaţi – note mai mari de 5 şi mai mici decât 7, iar 88 candidaţi – note mai mici decât 5.

“Candidaţii care au obţinut nota minimă 7 atât la proba scrisă cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă se pot titulariza în condiţiile în care vor fi repartizaţi pe posturi publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, iar candidaţii care au obţinut nota minim 5 atât la proba scrisă cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă pot fi repartizaţi pentru suplinire în anul şcolar 2016-2017”, precizează sursa citată.

În judeţul Satu Mare au fost scoase la concurs un număr de 809 posturi didactice/catedre. Dintre acestea, 427 sunt catedre incomplete (fracţiuni de normă), iar 382 sunt posturi didactice/catedre complete. Dintre posturile complete, 324 sunt publicate pentru angajare pe perioadă determinată (netitularizabile) şi 58 sunt publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată (titularizabile). AGERPRES