Aproape toţi absolvenţii Colegiului Naţional Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia au fost admişi în învăţământul militar

colegiul militar.jpgAproape toţi elevii Colegiului Naţional Militar “Mihai Viteazul” Alba Iulia care au absolvit liceul în această vară, respectiv 96 din cei 98 de tineri ai promoţiei “Andrei Mureşanu – 200”, au fost admişi în învăţământul militar, la academii şi şcoli de profil. Astfel, procentul de admitere în învăţământul militar este de 97,95%, potrivit unei postări afişate luni pe pagina de Facebook a colegiului.

“După patru ani de muncă, studiu, multe teste, testări, simulări şi verificări, toate puse în slujba examenelor finale ale colegiului, suntem la momentul bilanţului. Ne bucură reuşita ultimei promoţii şi ne certifică faptul că viitorul lor va fi unul strălucit. Procentul de admitere în învăţământul militar este de 97,95%”, menţionează reprezentanţii colegiului din Alba Iulia.

Astfel, din cei 98 de absolvenţi, 96 au reuşit să-şi ocupe locurile în rândurile studenţilor şi elevilor militari. Un număr de 39 de absolvenţi au fost admişi la Academia Tehnică Militară, 33 la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, 16 la Academia Forţelor Aeriene “Henri Coandă” Braşov, 3 la Academia Navală “Mircea cel Bătrân” Constanţa, 2 la Institutul Medico-Militar şi 3 la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri “Basarab I” Piteşti.

Înfiinţat în 1919, Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” are sediul în Alba Iulia din anul 1975. Colegiul a funcţionat iniţial la Târgu Mureş, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial la Timişoara şi, din 1977, la Alba Iulia. Înfiinţat la 1 noiembrie 1919 printr-un Înalt Decret Regal semnat de către regele Ferdinand, colegiul a fost desfiinţat în 1947 din motive politice şi reînfiinţat trei decenii mai târziu, de această dată la Alba Iulia.

În colegiu s-au pregătit 62 de promoţii, însumând peste 6.400 de tineri. În cei peste 37 de ani, peste 4.000 de elevi au urmat la Alba Iulia cursurile acestei prestigioase unităţi de învăţământ. AGERPRES