Creşterea gradului de siguranţă în unităţile şcolare din învăţământul preuniversitar este o prioritate, susţine prefectul de Braşov

paza_scoala.jpgPrefectul Braşovului, Ciprian Băncilă , consideră că măsurile ce trebuie adoptate la nivelul judeţului pentru creşterea gradului de siguranţă în unităţile de învăţământ preuniversitar sunt o prioritate, se arată într-un comunicat transmis de biroul de presă al Prefecturii.

“Vom efectua o evaluare a unităţilor de învăţământ pentru fiecare unitate administrativ-teritorială. Nu putem tolera ca siguranţa copiilor să nu fie o prioritate. Vom solicita consiliilor locale să aprobe finanţările necesare pentru asigurarea pazei unităţilor de învăţământ şi/sau instalării sistemelor de supraveghere, şi vom urmări cu atenţie implementarea măsurilor de creştere a gradului de siguranţă”, a declarat prefectul Ciprian Băncilă, citat de comunicatul de presă.

El a discutat luni despre acest lucru cu reprezentanţi ai conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ), Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU),şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ). În cadrul întâlnirii a fost propusă adoptarea unor măsuri în vederea întăririi rolului profesorului de serviciu şi modificării Regulamentelor de ordine interioară, de la nivelul unităţilor de învăţământ.
Totodată, s-a evidenţiat faptul că autorităţile locale trebuie să acorde atenţie, cu prioritate, investiţiilor pentru asigurarea pazei unităţilor de învăţământ şi instalării sistemelor de supraveghere video. În prezent, mai puţin de 50% din unităţile şcolare dispun de astfel de sisteme video, se mai arată în comunicatul de presă.

În anul şcolar 2016-2017 se vor intensifica verificările pe linia respectării HG 128/1994, privind categoriile de produse ce pot fi comercializate minorilor, acordându-se prioritate societăţilor comerciale din imediata vecinătate a şcolilor şi liceelor. Pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, prefectul Ciprian Băncilă a solicitat tuturor instituţiilor prezente să dispună măsurile ce se impun pentru respectarea legislaţiei în vigoare, iar autorităţilor locale să acorde fondurile necesare pentru realizarea investiţiilor cec se impun, potrivit comunicatului de presă. AGERPRES