Brăila: activităţi de prevenire a consumului de alcool şi tutun, adresate elevilor din ciclul primar şi gimnazial

Peste 70 de elevi din ciclul primar şi gimnazial au participat pe perioada vacanţei şcolare la un proiect de prevenire a consumului de alcool şi tutun, iniţiat de Biblioteca Judeţeană ”Panait Istrati” în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Brăila.

“Reprezentanţii Centrului au avut prilejul de a se afla în mijlocul copiilor pentru a transmite mesajul antidrog prin modalităţi adaptate specificului atelierului, informaţia fiind integrată prin intermediul tehnicilor nonformale de învăţare. Activităţile de prevenire a consumului de alcool şi tutun au fost adresate elevilor de gimnaziu din clasele I-IV”, se arată într-un comunicat al ANA.

Acţiunile s-au derulat în cadrul a cinci ateliere, respectiv Atelierul de croitorie, “Quilling by Monica”, “Vreau să fiu doctor”, “Prinţi, prinţese şi castele” şi “Handmade cu mărgeluţ”, la ele participând 77 de copii şi 17 cadre îndrumătoare.

“Beneficiarii au participat cu entuziasm şi interes la dezbaterile iniţiate pe tematica abordată, stimulaţi şi de cadrul prietenos de desfăşurare a activităţilor, de modul de transmitere a informaţiilor, care a contribuit la sporirea creativităţii şi manifestării spiritului dezinvolt al copiilor. Aceste metode au avantajul de a dezvolta toate tipurile de competenţe, cunoştinţe şi mai ales abilităţi şi atitudini, sunt creative şi interactive, au caracter inovativ, participativ şi experimental”, se mai arată în comunicatul ANA. AGERPRES