Suceava: procentajul de promovabilitate la definitivat a crescut la 65,27%, după soluţionarea contestaţiilor

Procentul de promovabilitate la examenul de definitivat a crescut la 65,27% în urma contestaţiilor depuse de un număr de 56 de candidaţi, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al IŞJ Suceava. În urma soluţionării contestaţiilor 21 note au rămas nemodificate, 19 au fost scăzute, dintre care două cu mai mult de un punct. Alte 16 note au fost mărite, cea mai mare creştere, de 2,70 puncte, fiind acordată unui candidat la Educaţie fizică. Alte două note au fost mărite cu 1,30 puncte, la Matematică, respectiv 1,55 puncte la Economie.

Un număr de 56 contestaţii a fost depus de dascălii suceveni, la 19 discipline, după afişarea rezultatelor la examenul de definitivat, cele mai multe fiind făcute de învăţători (15), profesorii de Limba română (8) şi de către cei de Educaţie fizică (6).

Totodată, la Limba engleză au fost depuse patru contestaţii, la Limba franceză trei, la Arte vizuale, Construcţii, Geografie, Învăţământ preşcolar, Matematică şi Psihopedagogie specială câte două, la Biologie, Economie şi educaţie antreprenorială, Educaţie muzicală, Fizică, Istorie, Protecţia mediului, Religie ortodoxă şi Transporturi câte una.

În judeţul Suceava procentul de promovabilitate la examenul de definitivat a fost înainte de contestaţii de 62,34%, doi candidaţi obţinând nota 10,00. AGERPRES