Se lansează competiția Interșcolară Consumer Classroom 2016-2017

energy_consumer.jpgProf. univ. dr. Dorin Herlo, de la Facultatea de Științe ale Educației, Psihologie și Asistență Socială a Universității “Aurel Vlaicu” din Arad, coordonatorul pentru România al Proiectului European de educația consumatorului “Consumer Classroom” (www.consumerclassroom.eu.), anunță lansarea Competiției Interșcolare Consumer Classroom 2016-2017.

Proiectul (care este o platformă e-learning) se adresează profesorilor din cele 28 de țări membre ale Uniunii Europene, care predau elevilor de 12-18 ani, educația consumatorului sau discipline conexe. El a fost lansat în 2013 și de atunci s-a tot îmbogățit cu resurse pedagogice și alte activități. De pildă o competiție anuală interșcolară. Ultima a fost câștigată de o echipa română în colaborare cu una croată la o temă legată de conținut digital (aveți amănunte pe http://www.consumerclassroom.eu/ro/content/competi%C5%A3ia-inter%C5%9Fcolar%C4%83-2015).

Coordonatorul european “Expertise” France propune acum competiția pentru anul școlar 2016-2017, tema fiind Energia.

Doriți să crească gradul de conștientizare al elevilor pe tema energiei și să fie pregătiți pentru lansarea competiției în 10 octombrie 2016? Vă puteți pregăti deja lecțiile de la clasă, pe sub-teme legate de energie (de exemplu, consumul de energie, eficiența energetică, schimbările climatice, consumul durabil, etc.) prin vizitarea secțiunilor cu resursele pedagogice și căutarea kit-ului potrivit pentru lecțiile dumneavoastră.

Pentru mai multe informații accesați www.consumerclassroom.eu și pagina de facebook https://www.facebook.com/ConsumerClassroom/