Peste 500 de locuri bugetate, scoase la concurs pentru sesiunea de toamnă la Universitatea Transilvania

univ_transilvania_bv.jpgUniversitatea “Transilvania” din Braşov scoate la concurs în sesiunea de toamnă peste 500 de locuri bugetate pentru studiile de licenţă şi studiile de masterat, rămase neocupate la sesiunea din vară, a informat conducerea instituţiei de învăţământ superior.

“Ne pregătim să începem admiterea pentru sesiunea de toamnă. Avem neocupate un număr de 454 de locuri bugetate pentru studiile de licenţă, învăţământ cu frecvenţă, şi un număr de 147 de locuri bugetate pentru studiile de master. Cele mai multe locuri, 112, sunt la Facultatea de Design de Produs şi Mediu, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor sunt 93 de locuri, iar la Ingineria Lemnului 58 de locuri bugetate. De asemenea, alte 10 locuri sunt disponibile pentru cetăţenii de etnie romă şi alte nouă locuri pentru cetăţenii de pretutindeni. Faţă de anul trecut numărul locurilor bugetate rămase neocupate este mai mare. Cred că nu este o situaţie particulară la Universitatea “Transilvania”, ci în general, în toată ţara există acest fenomen. Sperăm că vom ocupa o bună parte din aceste locuri. Dacă vor mai rămâne locuri neocupate, acestea vor fi repartizate facultăţilor care nu au avut foarte multe locuri bugetate repartizate la sesiunea din vară”, a declarat prorectorul Universităţii “Transilvania”, prof. univ. dr. ing. Daniel Munteanu.

Admiterea se face pe bază de dosar, iar înscrierile au loc în intervalul 7-10 septembrie. Pentru studiile de masterat, învăţământ cu frecvenţă, sunt scoase la concurs 147 de locuri bugetate la opt facultăţi din cadrul Universităţii “Transilvania”. Şi aici sunt libere şapte locuri pentru cetăţenii de etnie romă şi alte şase locuri pentru românii de pretutindeni.

La toate acestea se adaugă şi locurile cu taxă, în total 1.754, la studii de licenţă, învăţământ cu frecvenţă. Pentru studiile de masterat, învăţământ cu frecvenţă, sunt disponibile 1340 de locuri cu taxă. Totodată, sunt disponibile locuri la studii de licenţă învăţământ cu frecvenţă redusă (FR)-259 şi învăţământ la distanţă (ID)-527. La masterat, învăţământul cu frecvenţă redusă, sunt disponibile 146 de locuri pentru cea de a doua sesiune.

Taxele de şcolarizare pentru locurile fără finanţare de la buget sunt cuprinse între 2.500-5.500 de lei pe an, în funcţie de programul de studii. AGERPRES