Conferința națională a profesorilor de limbă engleză Fischer International s-a încheiat

conf_prof_engleza.jpgConferința profesorilor de limbă engleză organizată de centrul Fischer International cu sprijinul Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României s-a încheiat, iar cele două zile de discuții și dezbateri au fost menite să-i ajute pe dascălii români să țină pasul cu evoluția științei și tehnologiei, și să accepte provocările didactice ale generației digitale.

Profesori și speakeri de renume le-au expus celor 320 de participanți principiile predării în Secolul XXI și aplicarea lor în învățământul românesc, precum și modalități de găsire a unui echilibru între metodele de predare revoluționare și cele tradiționale. Gary Anderson, formator international al editurii Cambridge University Press, a susținut o prelegere cu accent pe pregătirea elevilor români pentru susținerea examenelor Cambridge, dar și un atelier interactiv, în cadrul caruia a demonstrat cum îi putem pregăti pe elevii din ciclul primar pentru examene internaționale într-o manieraă eficientă, vesela și lipsită de presiune. De asemenea, la ediția din acest an a fost prezent și David Evans, autor de manual dar și realizator și prezentator de emisiuni educaționale BBC. Acesta le-a vorbit celor prezenți la conferință despre motivație și despre modul în care pot fi folosite ideile discursurilor TED la ora de limba engleză.

Profesioniștii implicați în predarea limbii engleze ai celor mai renumite instituții pentru pregătirea cadrelor didactice precum Cambridge University Press, National Geographic Learning / Cengage Learning, Oxford University Press și British Council, dar și formatori ai centrelor Pilgrims Teacher Training și English First au susținut prelegeri și ateliere.

Conferința profesorilor de limbă engleză organizată de Fischer International, în parteneriat cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României pentru al șaptelea an consecutiv, facilitează schimbul de experiență dintre profesorii care predau limba engleză în școlile noastre și permit acestora accesul la cele mai noi informații și metode de predare, concomitent cu studierea evoluției limbii engleze. De la bun început acest eveniment şi-a creat un statut aparte prin standardul sau, prin concentrarea pe noutăţile educaţionale şi atingerea constantă a tuturor aspectelor problematice ale predarii limbii engleze, dar mai ales prin abordarea noutăţilor din domeniul ELT (English Language Teaching).

Conferinţa din acest an a coincis şi cu aniversarea a 10 ani de activitate pentru Fischer Internaţional.