Braşov: proiectul “Tinereţe…Vis fără droguri”, continuat în perioada anului şcolar

Proiectul “Tinereţe… Vis fără droguri”, derulat în perioada verii în taberele şcolare şi zonele de agrement, de către Centrul Regional de Prevenire Evaluare Consiliere Antidrog Braşov, în parteneriat cu mai multe instituţii ale statului, a fost bine primit de publicul ţintă, tinerii cu vârste între 10-19 ani, susţin iniţiatorii, astfel că va continua şi în acest an şcolar.

“Proiectul a fost lansat la sfârşitul lunii iunie şi a continuat în perioada verii în taberele şcolare şi în zonele de agrement, adresându-se cu prioritate tinerilor cu vârste cuprinse între 10-19 ani, în scopul prevenirii consumului de droguri, a violenţei, corupţiei, a consumului de alcool, care, de multe ori, creează tot felul de conflicte nedorite. Dacă la început s-au arătat refractari, uşor, uşor a început să le placă. Ne dorim foarte mult ca tinerii să aibă toate informaţiile. Am observat că acţiunile noastre preventive îşi ating scopul. Tinerii s-au arătat foarte interesaţi şi chiar doresc să se implice şi să elaboreze programe pe care să le susţină în faţa colegilor”, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Anda Samson, coordonator desemnat Centrul Regional de Prevenire Evaluare Consiliere Antidrog Braşov.
Conform acesteia, proiectul se află la prima ediţie şi ar urma să fie continuat, iar în perioada următoare, să fie organizate schimburi de experienţă între tinerii care merg în tabere şi în locurile de agrement de pe litoral şi de la munte.

“Prefectura, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi alţi factori locali s-au implicat în acest proiect şi sperăm ca rezultatele să fie din ce în ce mai bune”, spus Anda Samson.
Inspectorul şcolar Silvia Cioceanu a precizat că acţiunile trebuie continuate odată cu începerea anului şcolar 2016-2017, pentru că, din păcate, tinerii reprezintă categoria de vârstă cea mai tentantă să consume droguri.

“Sunt ani de zile de când Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) colaborează cu toţi factorii implicaţi în asemenea proiecte, suntem o constantă în această echipă şi dorim în continuare aceeaşi colaborare foarte bună”, a spus Cioceanu.

La rândul lui, prim-adjunctul Inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, maiorul Stelian Trotuş, a subliniat că, pe perioada verii, jandarmii au organizat un număr de 14 acţiuni în taberele şcolare şi în zonele de agrement unde au desfăşurat o muncă susţinută pe latura prevenţiei, muncă ce trebuie continuată odată cu începerea şcolii.

Subprefectul Diana Borş a punctat că este unul dintre cele mai importante proiecte la care Prefectura participă şi este parteneră, şi că se va implica în continuare în asemenea proiecte.
Potrivit reprezentantului Centrului Regional Antidrog Braşov, în luna august 2016, un număr de nouă persoane au beneficiat de serviciile de consiliere şi asistenţă ale specialiştilor acestui centru. Alte date referitor la numărul consumatorilor de droguri în Braşov nu au fost prezentate în conferinţa de presă, precizându-se că, la nivel central, se lucrează la o asemenea situaţie care va prezentată la sfârşitul anului. AGERPRES