Harghita: aproximativ 11.000 de elevi vor primi rechizite gratuite

Aproximativ 11.000 de elevi harghiteni vor primi rechizite gratuite în cadrul programului guvernamental destinat copiilor cu o situaţie materială precară.

Contabilul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, Csukas Levente, a declarat luni pentru AGERPRES că au fost comandate pachete cu rechizite pentru 8.000 de elevi, la care se adaugă alte 3.000 de pachete aflate deja în stocurile şcolilor din judeţ. Cei aproximativ 11 mii de elevi care vor primi rechizite gratuite învaţă în 94 de şcoli din judeţ.

Cei mai mulţi elevi care vor beneficia de acest program, respectiv 277, învaţă la şcolile din comuna Sânsimion. De asemenea, peste 200 de elevi beneficiari sunt şi în comunele Şimoneşti, Remetea, Zetea, Plăieşii de Jos, Mărtiniş sau Dealu.

Elevii vor primi cinci tipuri de rechizite şcolare, conform vârstei, respectiv pachetele pentru clasa pregătitoare, clasa I, pentru clasele II-IV, pentru clasele V-VII şi pentru clasa a VIII-a.
Pachetele vor sosi în următoarele două zile şi vor fi depozitate la un centru din Miercurea Ciuc, urmând ca apoi să fie distribuite şcolilor, de unde vor ajunge la cei care au nevoie.

Potrivit prevederilor legale, pot primi rechizite gratuite elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de maxim 50% din salariul de bază minim brut pe ţară. AGERPRES