Iohannis către elevi: “Să fiţi corecţi; corectitudinea din şcoală va fi cea care vă va modela”

iohannis_discurs.jpgSuccesul în viaţă se clădeşte prin educaţie, iar corectitudinea din şcoală va fi cea care va modela şi va sta la baza performanţei elevilor, a declarat luni preşedintele Klaus Iohannis, care i-a îndemnat pe copii să citească.

“Dragi copii, vă îndemn pe toţi cei de aici şi pe sutele de mii de copii care încep astăzi şcoala să învăţaţi! Primul sfat pe care mi l-au dat părinţii mei a fost să citesc. Şi am citit. Sute, mii de cărţi. Astăzi nu e ca pe vremea mea. Aveţi la dispoziţie orice, biblioteci întregi, cărţi online, tablete, aveţi libertate şi oportunităţi pe care generaţia mea nu le-a avut. Aşa că citiţi cât mai mult şi învăţaţi! Aceasta este partea voastră de responsabilitate. (…) Pentru că am vorbit despre valori şi despre ‘România educată’ ca pornind de la valori vă mai îndemn la un lucru – să fiţi corecţi, nu pentru profesori, nu pentru părinţi, ci pentru voi înşivă. Aşa cum spuneam succesul în viaţă se clădeşte prin educaţie. Azi pare probabil mai uşor să copiezi un referat de pe internet decât să citeşti, să te documentezi, să te gândeşti şi să-l faci singur, dar efortul pe care îl faceţi acum vi se va întoarce în egală măsură în viitor, iar corectitudinea din şcoală va fi cea care vă va modela şi va sta la baza performanţei voastre”, a spus Iohannis, care a participat luni la deschiderea noului an şcolar la Liceul “Mihai Eminescu”.

El i-a sfătuit pe elevi să studieze şi să-şi urmeze ”cu pasiune” visele.

“Fiecare dintre voi are un mare potenţial. Unii ştiţi deja ce vă place, matematica sau geografia sau limbile străine. Alţii încă explorează ce ar putea face în viitor. Printre voi, cei de aici, se află viitori medici, profesori, economişti, oameni politici, scriitori, artişti, ingineri. Vă îndemn să studiaţi şi să vă urmaţi cu pasiune visele”, le-a transmis preşedintele. AGERPRES