Maramureş: 250 de ghiozdane echipate, din partea Primăriei şi a unor firme, pentru copiii unei şcoli băimărene

Un număr de 250 de elevi ai şcolii gimnaziale “Nicolae Bălcescu” din cartierul Ferneziu al municipiului Baia Mare au primit, luni, ghiozdane gata echipate, la începutul noului an şcolar, din partea Primăriei şi a unor firme, a declarat pentru AGERPRES, directorul unităţii şcolare, Silvia Pop.

“Au beneficiat de ghiozdane gata echipate cu rechizite toţi cei 250 de copii, inclusiv cei din clasa pregătitoare, pentru a putea începe cursurile în condiţii normale, aşa cum se întâmplă în orice familie. Anual, şcoala noastră încearcă să vină în sprijinul unor familii, îndeosebi de romi, care trăiesc în condiţii dificile, pentru a le uşura copiilor accesul spre învăţătură. Partenerii noştrii, primăria municipiului Baia Mare şi o serie de firme, se străduiesc, fiecare după posibilităţi, să ofere o mână de ajutor”, a spus Silvia Pop.

La deschiderea noului an şcolar a fost prezent şi primarul interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob.

Şcoala Gimnazială ” Nicole Bălcescu” din municipiul Baia Mare, funcţionează în cartierul Ferneziu, unde, până în anul 2011, timp de 50 de ani, a activat Uzina Romplumb. AGERPRES