Mehedinţi: peste 9.600 de elevi vor beneficia de rechizite şcolare gratuite

Un număr de 9.662 elevi din judeţ vor beneficia de rechizite şcolare gratuite, a declarat, luni, pentru AGERPRES inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Mehedinţi, Mirela Pintea Enea.

Potrivit sursei citate, pentru procurarea pachetelor cu rechizite în cadrul programului naţional destinat copiilor cu o situaţie social-materială precară, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a alocat şcolilor din judeţul Mehedinţi suma de 178.554 lei.

“Distribuirea în şcoli a rechizitelor va începe din 19 septembrie. Elevii care vor primi rechizitele respective urmează cursurile în unităţi de învăţământ din mediul rural.Valoarea maximă a unui pachet este de 25 lei/pachet/elev din învăţământul primar şi de 30 lei/pachet/elev din învăţământul gimnazial”, a precizat Enea.

Şefa IŞJ Mehedinţi a mai adăugat că în şcoli există liste cu elevii cărora li se vor repartiza rechizitele, ei provenind din familii al căror venit mediu lunar pe membru de familie este de maxim 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, de 1.250 lei. AGERPRES