Mitropolitul Ioan al Banatului, la deschiderea noului an şcolar: “Am în faţă viitorul României”

Aproape 100.000 de elevi au început noul an şcolar în Timiş, majoritatea dintre ei urmând să studieze în program de dimineaţă, la manifestările de deschidere fiind prezenţi, alături de elevi şi părinţi, oficiali locali din sistemul de învăţământ.

“‘Liceul Pedagogic ‘Carmen Sylva’ din Timişoara a primit în acest an şase elevi din Republica Moldova, care au venit la noi pentru că vor să păstreze tradiţia limbii române şi să o înveţe în patria-mamă’, a declarat directorul unităţii de învăţământ, Cornel Petroman.

Fiind prezent la deschiderea festivă a anului şcolar la Liceul “Carmen Sylva”, Mitropolitul Ioan al Banatului le-a transmis celor de faţă că se aştepta să întâlnească nişte copii tăcuţi, “dar atmosfera din această curte este asemănătoare cu cea de pe un vapor pe care au poposit mii de păsărele obosite, iar când îşi vor lua zborul, vor fi şoimi şi vulturi”.

“Ceea ce văd aici este viitorul ţării”, a declarat acesta.

În judeţul Timiş există 595 de unităţi de învăţământ de stat şi 28 de şcoli private, din care 189 unităţi de stat în mediul urban şi 27 private. În mediul rural sunt 406 unităţi de învăţământ de stat şi o unitate privată. AGERPRES