Tăriceanu, la deschiderea noului an de învăţământ: “Şcoala românească dă rezultate”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a subliniat luni că şcoala românească dă rezultate şi este capabilă să pregătească oamenii pentru a reuşi în viaţă.

“Sunt printre cei care cred că şcoala românească este o şcoală care dă rezultate, dar sigur că depinde cât de mult suntem capabili să antrenăm copiii în acest efort. Am fost profesor în mediul universitar şi ştiu că şcoala românească, la modul generic, fie că este vorba de şcoala gimnazială, fie că este vorba de liceu sau universităţi este capabilă să pregătească oamenii pentru a reuşi în viaţă. Aşa vă doresc şi dumneavoastră. Vă urez tuturor sănătate, profesorilor şi elevilor mult succes şi cu ambiţie pentru a obţine rezultate cât mai bune! Dacă învăţaţi o faceţi pentru voi în primul rând, nu pentru satisfacţia părinţilor, ci pentru a vă clădi un viitor mai bun în viaţă”, a afirmat Tăriceanu, luni, la deschiderea noului an şcolar, la Şcoala gimnazială “Alexandru Odobescu” din comuna Chiajna.

El i-a îndemnat pe copii să se dedice învăţăturii şi sportului.

“Sportul este extraordinar atunci când îl practicaţi cu plăcere şi sigur că vă va ajuta în dezvoltarea nu numai fizică, dar şi în ceea ce înseamnă ambiţia necesară pe care trebuie să o aveţi în viaţă pentru a vă crea o carieră, pentru a reuşi”, a spus preşedintele Senatului.
Călin Popescu-Tăriceanu a susţinut că toate discuţiile pe care le are cu mediul de afaceri “se învârt” în jurul aceleiaşi probleme: lipsa forţei de muncă calificate, fie că este vorba de tehnicieni cu pregătire medie sau de cei cu studii superioare.

“Peste tot oamenii cu bună pregătire, cu bună calificare sunt căutaţi. Sunt căutaţi şi bine plătiţi. (…) Dacă veţi învăţa bine, veţi reuşi ca aceste dorinţe să vi le îndepliniţi şi să aveţi o viaţă împlinită, este ceea ce vă doresc, este ceea ce dascălii voştri încearcă în fiecare zi să facă din voi – nişte oameni cu pregătire, nişte oameni care să reuşească în viaţă şi să fie până la urmă bucuroşi de viaţa pe care o duc”, a spus Tăriceanu şi la ceremonia de deschidere a noului an şcolar de la Liceul tehnologic “Doamna Chiajna”.

Primarul comunei Chiajna, Mircea Minea, le-a urat bun venit elevilor şi i-a sfătuit să asculte de părinţi şi de profesori. “Daţi copiii la carte şi la sport şi nu daţi banii pe medicamente”, i-a îndemnat primarul pe părinţii prezenţi la festivitatea de începere a noului an şcolar.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi vicepreşedintele ALDE Teodor Meleşcanu au participat luni la festivitatea de începere a noului an şcolar la Şcoala gimnazială “Alexandru Odobescu” din Chiajna şi la Liceul tehnologic “Doamna Chiajna”. AGERPRES