Peste o mie de elevi vor primi ghiozdane şi rechizite din partea municipalităţii giurgiuvene

rechizite2.jpgPeste o mie de elevi din municipiul Giurgiu vor primi la acest început de an şcolar ghiozdane şi rechizite din partea Consiliului Local Municipal (CLM) Giurgiu.

‘ În baza unei situaţii comunicate de unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiu a fost propusă acordarea unui sprijin financiar în valoare de 107.800 de lei pentru 1.078 de elevi din oraş care provin din familii în care nivelul de sărăcie este severă, respectiv copii care nu frecventează orele de curs pentru că nu au rechizite, copii din familii monoparentale, familii aflate la limita sărăciei în care veniturile nu depăşesc alocaţiile copiilor sau familii cu părinţi ori copii bolnavi. Astfel, suma de o sută de lei pentru fiecare elev a fost destinată achiziţionării de rechizite şcolare, grupate în funcţie de clasa şi ciclul şcolar, (…) iar acum caietele, instrumentele de scris, penarele şi trusele geometrice se află în ghiozdane şi urmează a fi distribuite elevilor defavorizaţi din cadrul fiecărei unităţi şcolare din municipiu care a solicitat acest lucru, fiind şcoli în care au existat câteva astfel de cazuri, dar şi şcoli unde numărul cererilor a fost de câteva zeci’, a declarat şefa Biroului Relaţii Externe din cadrul Primăriei municipiului Giurgiu, Ana Maria Trăsnea.

Conform acesteia, fondurile pentru achiziţionarea acestor rechizite au fost aprobate de Consiliul Local Municipal Giurgiu, iar bunurile astfel cumpărate vor fi livrate către unităţile de învăţământ unde studiază elevii, pe bază de proces verbal. AGERPRES