Episcopia Devei acordă burse “Părintele Arsenie Boca” pentru prevenirea abandonului şcolar

abandon scolar.jpgEpiscopia Devei şi Hunedoarei, prin Fundaţia ‘Cuvântul care zideşte’, va acorda în acest an şcolar 20 de burse ‘Părintele Arsenie Boca’ unor elevi de gimnaziu şi de liceu din judeţul Hunedoara care au rezultate bune la învăţătură, dar provin din familii cu venituri modeste.

principal al burselor este acela de a preveni abandonul şcolar şi de a-i sprijini pe copiii care doresc să înveţe, dar nu au posibilităţi materiale în familiile din care provin.

‘Episcopia Devei şi Hunedoarei aplică, pentru al patrulea an, consecutiv, bursele ‘Părintele Arsenie Boca’, pe care le oferă copiilor aflaţi în dificultate financiară, dar care au rezultate şcolare deosebite. Cei interesaţi de aceste burse trebuie să depună o documentaţie la sediul Episcopiei Devei, care va analizată de o comisie specială. În urma acestei analize se va întocmi o ierarhie, pe baza unui punctaj stabilit, iar elevii care vor cumula cele mai multe puncte vor beneficia de aceste burse şcolare anuale’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei, părintele Gabriel Miricescu.
Episcopia Devei a stabilit că vor fi alocate 10 burse pentru elevii de gimnaziu, iar alte 10 burse vor reveni elevilor de liceu. Valoarea unei burse se ridică la 200 de lei pe lună, iar sumele vor fi achitate elevilor într-un cont bancar pe toată durata anului şcolar.

Elevii care doresc să beneficieze de bursele ‘Părintele Arsenie Boca’ trebuie să fi promovat toate examenele din anul şcolar precedent cu o medie de absolvire de minim 9 sau cu calificativul ‘Foarte bine’ la toate disciplinele. De asemenea, venitul mediu pe membru de familie, în ultimele trei luni, nu poate fi mai mare de 700 de lei.

Conţinutul complet al dosarelor poate fi consultat pe pagina de internet a Episcopiei Devei şi Hunedoarei, www.episcopiadevei.ro.

Termenul limită pentru transmiterea dosarelor, prin poştă sau direct la sediul Episcopiei Devei, este 7 octombrie. AGERPRES