Teleorman: aproximativ 1.000 de elevi şi studenţi vor face practică în singura fermă ecologică din ţară

Peste 800 de elevi ai Liceului Nicolae Bălcescu din Alexandria şi 130 de studenţi ai Facultăţii de Ştiinţe şi Inginerie din cadrul Universităţii Valahia vor face practică în singura fermă ecologică din ţară care aparţine Grupului Şcolar Agricol.

Ferma face parte dintr-un proiect de modernizare şi dezvoltare a infrastructurii educaţionale preuniversitare, finanţat prin POR 2007-2013.

Obiectivul a fost recepţionat, iar autorităţile locale au vizitat, joi, proiectul care se doreşte a fi transformat în următorii ani în Şcoală de Artă şi Meserii pentru a pregăti cadre tehnice cu studii medii.

“Este singura bază didactică, din informaţiile mele, din ţară, realizată după toate normele europene”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin.
Ferma are nouă clădiri dotate cu laboratoare, filtre sanitare, spaţii veterinare, depozite de cereale, ateliere şi adăposturi pentru animale.

Respectând un protocol strict, tinerii parcurg fiecare etapă care duce la prelucrarea finală a produselor, finanţate din fondurile bugetului local. Potrivit directorului Liceului Tehnologic Nicolae Bălcescu, Gina Curea, legislaţia nu permite încheierea unor contracte cu agenţi economici interesaţi de achiziţionarea produselor finale, astfel că acestea sunt consumate ori utilizate în circuit intern, în cadrul unităţii de învăţământ.

“Ferma Grupului Şcolar Agricol cuprinde ateliere pentru prelucrare lapte, carne şi atelier de patiserie, atelier de lăcătuşerie, atelier mecanic. Avem adăposturi pentru suine, taurine, oi, găini. În această incintă este şi corp clădire şcoală care are şase săli de clasă, cancelarie”, a spus Gina Curea.

Consiliul local Alexandria a aprobat la ultima rectificare bugetară suma de 22.500 de lei pentru dotarea cu mobilier a sălilor de clasă. AGERPRES