Cuvintele pot fi furate? Cât de gravă este problema plagiatului?

turnitin.jpgÎn context academic, instituțiile, şcolile şi sistemele de învăţământ, în general, stabilesc standarde şi politici diferite referitoare la plagiat. Acestea fiind spuse, plagiatul este considerat, totuşi o încălcare gravă a standardelor academice. În funcţie de normele instituţionale, studenţii care plagiază nu primesc note de trecere, pot fi exmatriculați sau își pot pierde diploma. Dincolo de contextul academic, ideile originale şi proprietatea intelectuală sunt o valoare reală (culturală şi monetară). Plagiatul în context profesional sau comercial poate avea ramificaţii juridice, conduce la sancţiuni pecuniare și chiar la pierderea carierei sau locului de muncă.

Descărcați cartea albă “Integritatea academică într-o lume digitală: Definirea plagiatului” pentru a afla mai multe despre ce este plagiatul și cum poate afecta instituția dumneavoastră.

Pentru orice alte informații sau întrebări, vă rugăm să o contactați pe Katya Levchenko pe adresa de mail klevchenko@turnitin.com sau vizitați www.turnitin.com/ro.