Eveniment de bun venit, organizat pentru bobocii UAIC Iaşi

Conducerea Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iaşi organizează, pentru al şaselea an consecutiv, evenimentul ‘Bun venit la UAIC’, dedicat inserţiei şi orientării studenţilor din anul I.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii Alexandru Ioan Cuza (UAIC), în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, noii studenţi vor fi întâmpinaţi de colegi mai mari, asociaţii studenţeşti, angajaţi ai Universităţii şi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură şi angajatorilor din Iaşi. Odată cu deschiderea anului universitar, timp de trei zile, studenţii vor găsi în faţa Universităţii puncte de informare, de unde vor putea ridica gratuit kitul de orientare în studenţie, care constă într-o agendă-planner cu informaţii utile, o mapă ce conţine harta campusului, pliante de la serviciile universităţii şi alte instituţii din Iaşi. În plus, vor fi organizate pentru studenţi tururi ale oraşului, precum şi vizite ghidate în Muzeul Universităţii şi Biblioteca Centrală Universitară.

Evenimentul se va încheia cu un concert al trupei Vama.

Manifestările vor debuta vineri, 30 septembrie, de la ora 11.00, când va avea loc deschiderea oficială a anului universitar în Aula Magna ‘Mihai Eminescu’. După tradiţionalul mesaj al rectorului şi un curs introductiv, bobocii vor fi aşteptaţi la deschiderile de an ale facultăţilor.
Un moment semnificativ al evenimentului va avea loc duminică, bobocii UAIC fiind aşteptaţi să se întâlnească şi să îşi aleagă un mentor dintre colegii de facultate din anii mai mari. După încheierea întâlnirii, toţi studenţii Universităţii, indiferent de anul de studii, vor fi invitaţi la un concert cu trupa Vama, organizat în faţa Corpului B.

Cele trei zile de eveniment sunt bogate în activităţi gândite special pentru studenţi din anul I. Zilnic, Departamentul Servicii pentru Studenţi şi Absolvenţi (DSSA) organizează workshop-ul ‘Start în carieră’, o întâlnire de o oră care îşi propune să îi ‘echipeze’ pe tineri cu informaţii, tehnici şi ponturi utile, pentru a putea pune primele ‘cărămizi’ la temelia carierei lor încă din timpul studenţiei.
La corturile DSSA, bobocii vor putea completa teste profesionale şi psihologice, iar cei talentaţi la muzică vor fi invitaţi să susţină o audiţie pentru un loc în corala universităţii.

Sâmbătă şi duminică, la ora 14.00, studenţii din afara Iaşiului vor avea ocazia să participe la tur ghidat al oraşului – o plimbare de două ore care îi va purta prin cele mai importante locuri din ‘Iaşiul studenţesc’. AGERPRES