Clasele în care se desfăşoară programul “after school”, închiriate cu 3 lei pe oră în municipiul Bistriţa

after school.jpgSălile de clasă din municipiul Bistriţa în care se desfăşoară programe de tip “after school” vor fi închiriate cu 3 lei pe oră, jumătate din încasări urmând să se constituie venituri la bugetul unităţilor de învăţământ, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi de Consiliul Local.

Pentru a veni în întâmpinarea unor observaţii făcute de Curtea de Conturi, Primăria municipiului Bistriţa a propus stabilirea unei taxe minime pentru fiecare activitate ocazională desfăşurată în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Taxa se va încasa de către fiecare unitate de învăţământ în parte şi devine venit în procent de 50% la bugetul municipiului Bistriţa, la serviciul Patrimoniu, şi în procent de 50% la şcoli.

Tarifele stabilite de consilieri sunt reduse doar pentru programul “after school” şi pentru utilizarea sălilor de sport mici, care se pot închiria cu 7 lei pe oră, în rest preţurile urcând la 30 lei pe oră pentru închirierea unei săli de clasă pentru alte tipuri de activităţi, 40 lei pe oră pentru închirierea unei săli de sport de peste 250 metri pătraţi, 50 lei pe oră pentru închirierea sălii festive, ajungându-se la 1.000 lei pentru închirierea cantinei pentru organizarea de nunţi.

Proiectul de hotărâre nu a fost agreat de către consilierii liberali, care, în ceea ce priveşte tarifele pentru programele de tip “after school”, au cerut fie gratuitate, fie un preţ de un leu pe oră. Amendamentele nu au întrunit, însă, majoritatea voturilor consilierilor, astfel că proiectul a fost votat în cele din urmă în forma propusă de iniţiator. AGERPRES