5.405 boboci din anul întâi încep cursurile la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

univ_cuza_is.jpgRectorul primei universităţi moderne din ţară, Universitatea Alexandru Ioan Cuza a deschis, pe 30 septembrie, în cadrul unui ceremonial festiv, anul universitar 2016-2017. Fostul judecător al Curţii Constituţionale a României, Tudorel Toader, acum rector al UAIC, a urat “Bun venit!” celor 5.405 boboci din anul întâi, celor 12.677 de studenţi de la studiile de licenţă, celor 5.490 de masteranzi, 846 doctoranzi, 744 de cadre didactice titulare, 97 de cercetători ştiinţifici şi 492 de persoane care fac parte din personalul didactic auxiliar.

“Prin îndeplinirea nobilei misiuni de dascăl avem obligaţia de a contribui la dezvoltarea comunităţii. Factor de cultură şi educaţie, universitatea trebuie să dinamizeze coordonatele evoluţiei sociale, societăţii în general, societate pe care universitatea se sprijină şi trebuie să o deservească prin natura sa. Avem nevoie de cercetare fundamentală. Avem obligaţia de a contribui la dezvoltarea ştiinţei”, a declarat în timpul discursului său rectorul UAIC, Tudorel Toader.

La festivitatea de deschidere a noului an academic, eveniment care s-a desfăşurat în aula Mihai Eminescu din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, au participat atât cadre didactice, cât şi studenţi. De asemenea, în aulă a fost prezent Laurenţiu Vlad, secretar de stat în cadrul Ministerului Educaţiei, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai mediului cultural, artistic şi academic din Iaşi. AGERPRES