Ceremonie de deschidere a anului universitar la UMF Iaşi

Medicina este un drum cu sens unic şi fără sfârşit, indiferent de specialitatea sa, a spus duminică seara, în cadrul deschiderii festive a anului academic 2016-2017, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) “Grigore T. Popa” din Iaşi, Viorel Scripcariu. În timpul ceremoniei de deschidere a anului universitar 2016-2017, eveniment care s-a desfăşurat în Piaţa Naţiunii, Viorel Scripcariu, rectorul UMF Gr.T.Popa, s-a adresat celor 1.486 studenţi români şi celor 453 studenţi străini care sunt în primul an de studiu, vorbind, în discursul său, despre importanţa acestei treceri de la viaţa de liceu la cea de student, dar şi despre vocaţia de a salva vieţi.

“Îmi place să cred că oamenii pe care îi veţi întâlni în universitatea noastră, fie că sunt cadre didactice sau studenţi în anii superiori, vor face această tranziţie mai uşoară şi memorabilă. Studenţia e o etapă a vieţii voastre. Spuneţi meserie sau vocaţie, job sau carieră, medicina e un drum cu un sens unic şi fără sfârşit. Nu aţi ales un drum uşor”, a declarat Viorel Scripcariu.

Prezent la deschidere, prefectul Marian Grigoraş a apreciat faptul că UMF şi-a asumat un rol care depăşeşte zidurile “cetăţii”. El a afirmat, totodată, că “România are nevoie de medici performanţi dar, la rândul lor, medicii au nevoie să fie trataţi cu respect şi demnitate”. “Sper că mulţi dintre studenţii care se află astăzi aici vor alege să profeseze în Iaşi şi în România. La rândul lor, autorităţile au datoria să facă tot ceea ce este posibil ca sistemul sanitar să ajungă la standarde europene şi să le ofere condiţii bune de muncă şi de trai”, a declarat prefectul Marian Grigoraş.

Peste 12.000 de studenţi ai Universităţii de Medicină Gr. T Popa din Iaşi vor începe de luni anul universitar 2016-2017. La festivitatea de deschidere au fost premiaţi studenţii care s-au remarcat anul universitar trecut prin rezultate deosebite. AGERPRES