În București va fi construit un campus educaţional internaţional

CGMB a aprobat Planul Urbanistic Zonal care reglementează urbanistic amplasamentul pe care se va construi un campus educaţional internaţional – Şcoala Germană din Bucureşti, în zona Şoselei Străuleşti. “Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat Planul Urbanistic Zonal prin care se reglementează din punct de vedere urbanistic amplasamentul pe care se va construi un campus educaţional internaţional – Şcoala Germană din Bucureşti, ce include creşă, grădiniţă, şcoala primară şi liceu, cu o disponibilitate de 500 de locuri”, se arată într-un comunicat al PMB. Propunerea a fost votată joi, cu 38 de voturi pentru şi opt abţineri.

Conform comunicatului, acest proiect este unul foarte important pentru comunitatea germană din România, ambasadele ţărilor vorbitoare de limba germană exprimându-şi în mod public sprijinul pentru implementarea lui. Statul german, prin Ministerul Federal al Educaţiei şi Cercetării, a anunţat susţinerea financiară necesară pentru realizarea acestui proiect.

“Ministerul Federal al Educaţiei şi Cercetării va susţine financiar proiectul, în condiţiile în care se poate proba demararea construcţiei acestuia în anul 2016. Reactualizarea şi aprobarea Planului Urbanistic Zonal erau necesare pentru ca procedurile de obţinere a autorizaţiei de construire să poată fi demarate în cel mai scurt timp, iar finanţarea de la statul german să nu se piardă”, se arată în comunicatul PMB. AGERPRES