Preşedintele Secţiei de Ştiinţe Tehnice a Academiei Române va deveni Doctor Honoris Causa al UPM Târgu Mureş

Rectorul Universităţii “Petru Maior” din Târgu Mureş, profesor universitar doctor Călin Enăchescu, a anunţat că preşedintele Secţiei de Ştiinţe Tehnice a Academiei Române, academicianul Dorel Banabic, va primi în această săptămână titlul de Doctor Honoris Causa al universităţii mureşene.

Academician profesor universitar doctor inginer Dorel Banabic, director al Şcolii Doctorale a Facultăţii de Construcţii de Maşini din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, va primi titlul de Doctor Honoris Causa, joi, în cadrul şedinţei festive a Senatului Universităţii “Petru Maior” din Târgu Mureş.

Rectorul UPM Târgu Mureş a precizat că acest titlu îi este conferit academicianului Dorel Banabic în semn de recunoaştere a excelenţei sale ştiinţifice şi profesionale în domeniul ingineriei, a contribuţiilor aduse la dezvoltarea ştiinţei şi tehnologiei româneşti, a cercetărilor aplicate, pentru promovarea excelenţei în cultura şi ştiinţa românească.

Festivitatea va preceda cea de-a 11-a ediţie a conferinţei “Zilele Academiei de Ştiinţe Tehnice din România”, găzduită în perioada 6-7 octombrie de Facultatea de Inginerie a Universităţii “Petru Maior” din Târgu Mureş, organizată alături de Academia de Ştiinţe Tehnice din România şi Asociaţia Generală a Inginerilor din România. AGERPRES