170 de elevi şi profesori, premiaţi în cadrul Galei Olimpicilor de la Zalău

Un total de 103 elevi din Sălaj care au obţinut premii şi menţiuni la etapele naţionale şi internaţionale ale olimpiadelor în anul şcolar 2015-2016, alături de 67 de profesori care i-au pregătit, au fost recompensaţi de către Consiliul Judeţean cu premii în valoare totală de 36.500 de lei, în cadrul Galei Olimpicilor. Evenimentul a fost organizat de Ziua Internaţională a Educaţiei.

“Avem toate motivele să fim mândri de faptul că rezultatele obţinute de elevii sălăjeni la olimpiadele naţionale din precedentul an şcolar au fost din nou la înălţimea aşteptărilor şi au făcut dovada prestaţiei unui învăţământ de calitate în judeţul nostru, puternic ancorat în realitatea mereu exigentă a zilei de mâine. Oare cât de frumoase şi de multe ar trebui să ne fie cuvintele pentru a cuprinde în ele întreaga admiraţie şi preţuire, întregul respect pe care îl avem pentru voi, dragi elevi şi deopotrivă, pentru voi, stimaţi colegi profesori? Desigur că e o întrebare retorică şi răspunsul ar putea fi găsit doar în faptul că vă aşezăm fără echivoc între cei ce au în permanenţă şi care s-au ghidat de-a lungul carierei sub deviza ‘vreau să fiu cel mai bun’. (…) Şi ce e mai frumos oare decât să fii biruitor într-o competiţie acerbă, dar onestă cu atâţia alţi destoinici luptători ai generaţiei tale?”, a declarat, la festivitatea de premiere, inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sălaj, Maria Pop.

Cele 170 de premii au fost acordate de vicepreşedintele CJ Sălaj, Sergiu Panie, care i-a felicitat, la rândul său, pe toţi cei care au avut rezultate bune la olimpiadele şcolare în cursul anului 2015-2016. Printre cei cu rezultate deosebite se numără: Diana Nedelcu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional “Silvania” Zalău, pregătită de profesoara Ioana Tuduce – premiul I la Olimpiada Internaţională de Lectură, Cristiana Petre, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional “Silvania” Zalău, pregătită de profesoara Clara Dan – premiul I la Olimpiada de Limba şi Literatura Română şi menţiune la Olimpiada Internaţională de Lectură, Sebastian Baboş, elev la Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, pregătit de profesorul Ioan Jurj – premiu I la Olimpiada de Electronică, Automatizări şi Telecomunicaţii. Cu aceeaşi ocazie au fost felicitate şi cadrele didactice care s-au pensionat în anul şcolar precedent. AGERPRES