Cei mai apreciaţi profesori bistrițeni au fost premiaţi în cadrul “Galei Educaţiei”

Cei mai apreciaţi profesori din judeţul Bistriţa-Năsăud au fost premiaţi, cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei, în cadrul unei gale organizate de Asociaţia Argument, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi al Consiliului Judeţean. Aproximativ o sută de cadre didactice au fost nominalizate la titlul de “Profesorul anului” pe cele zece categorii stabilite de organizatorii galei, printre criteriile de selecţie numărându-se profesionalismul, pasiunea şi seriozitatea cu care îşi desfăşoară activitatea.

Din total, au fost selectaţi 30 de finalişti, care au urcat pe scena Sinagogii din Bistriţa pentru a primi aplauzele colegilor şi directorilor de şcoli prezenţi la eveniment. “Am ales astăzi, în şedinţă festivă cu directorii, să îi valorizăm şi să îi scoatem în lumina reflectoarelor pe cei mai buni colegi ai noştri, pe cei pe care în anul şcolar pe care l-am încheiat i-am remarcat într-un anume fel, într-o diversitate de activităţi, şi pe care ne bucurăm astăzi să îi aplaudăm şi să îi arătăm tuturor ca exemple de bună practică, ca reuşite pentru noi toţi. Din perspectiva noastră, ca Inspectorat Şcolar, Gala Educaţiei înseamnă 30 de colegi cu care ne mândrim, 30 de reuşite profesionale, 30 de modele de unitate în diversitate”, a spus şefa IŞJ Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără.

Câştigătorii “Galei Educaţiei”, pe cele zece categorii, sunt: Livia Florina Blaga de la Şcoala gimnazială din comuna Rebrişoara – secţiunea debutant; Marieta Diana Rus de la grădiniţa “Căsuţa cu poveşti” din Bistriţa – secţiunea educatoare; Dalia Chira de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” Bistriţa – secţiunea învăţători; Oltiţa Curtuiuş de la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” Bistriţa – secţiunea profesori; Clarita Rus de la Şcoala gimnazială nr.7 Bistriţa – secţiunea directori; Mihaela Alina Creţ de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” – secţiunea directori educativi; Valentin Ilie Pop de la Liceul de Muzică Bistriţa – secţiunea performanţă; Paula Nicoleta Butuza de la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” – secţiunea voluntariat.

La secţiunea ingineri/economişti s-au acordat două premii – Maria Mureşan de la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” şi Ştefania Măgurean de la Liceul “Solomon Haliţă” din Sângeorz-Băi, acelaşi lucru întâmplându-se şi la secţiunea hobby, unde premianţii au fost Dorina Buia de la Clubul copiilor Năsăud şi Claudiu Copaciu de la Liceul cu program sportiv Bistriţa.

Fiecare secţiune a fost premiată cu câte 500 lei, la care s-au adăugat premii în cărţi şi CD-uri.
Organizatorii galei şi-au propus ca acest eveniment să aibă loc în fiecare an, de Ziua Internaţională a Educaţiei, pentru a-i onora pe cei care pregătesc generaţiile de mâine. AGERPRES