Peste 200 de participanţi la Conferinţa Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România

Peste 200 de manageri de biblioteci, bibliotecari şi editori au venit la Iaşi pentru a participa la cea de-a XXVI-a ediţie a Conferinţei Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR). Conferinţa desfăşoară în perioada 5-7 octombrie şi are ca temă “Promisiunea viitorului – tehnologie, bibliotecă şi digital”.

Preşedintele ANBPR, Dragoş-Adrian Neagu, a declarat că ediţia din acest an a conferinţei încearcă să aducă în atenţia participanţilor ce înseamnă bibliotecă, tehnologie şi digital. “Este o activitate care începe să prindă contur din ce în ce mai mult în bibliotecile publice din România: activitatea de informare prin intermediul bibliotecilor digitale. Nu este un concept nou. El a apărut în bibliotecile publice în anul 2000, dar din ce în ce mai mult modalitatea prin care utilizatorii de servicii de bibliotecă se informează impune organizarea unor astfel de conferinţe cu astfel de teme. Există din ce în ce mai mult tendinţa de a te informa în mod mixt, atât din publicaţii, cât şi de pe internet”, a declarat Dragoş-Adrian Neagu, preşedintele ANBPR.

La rândul său, scriitorul Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţene “Gh. Asachi” din Iaşi, a declarat că biblioteca va rămâne în continuare un spaţiu de informare chiar dacă internetul şi era digitală este tot mai prezentă în viaţa cititorilor. “Promisiunea viitorului este că biblioteca va rămâne un spaţiu viguros de informare într-un univers în care internetul este prezent cu tot felul de informaţii mai mult sau mai puţin exacte. În acelaşi timp, biblioteca se adaptează noilor medii de informare fără a uita misiunea ei esenţială, aceea de a forma şi chiar de a oferi divertisment comunităţii”, a declarat Dan Doboş, directorul Bibliotecii Judeţene “Gh. Asachi” din Iaşi. AGERPRES