Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a lansat un instrument informatic propriu

univ_bc_deprofan.jpgPe 3 octombrie, la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, a avut loc lansarea instrumentului informatic realizat în cadrul proiectului Dezvoltare profesională și angajabilitate – convergența universității cu piața muncii (DeProfAn), proiect CNFIS-FDI-2016-0101, obținut prin competiție națională. Evenimentul a debutat cu o prezentare generală a scopului și obiectivelor proiectului de către managerul de proiect, prof.univ.dr. Venera-Mihaela Cojocariu, fiind nominalizată totodată și întreaga echipă de implementare a proiectului.

Obiectivul general al proiectului constă în valorificarea unui instrument informatic la nivelul universității, în scopul îmbunătățirii activității de consiliere și orientare în carieră, care vizează monitorizarea gradului de satisfacție a absolvenților și angajatorilor față de calitatea serviciilor oferite de universitate, a inserției absolvenților pe piața muncii și a inițiativelor antreprenoriale.

La eveniment au participat peste 40 de reprezentanți ai beneficiarilor proiectului, studenți, absolvenți, angajatori, precum și cadre didactice interesate de problematica proiectului.

Cei doi experți IT din cadrul proiectului, lect.univ.dr. Cosmin Tomozei și lect.univ.dr. Iulian Furdu au realizat în timp real accesarea instrumentului informatic realizat, oferind posibilitatea vizualizării fiecărui tip de chestionar corespunzător categoriei de beneficiar al proiectului.

După prezentare, reprezentanții angajatorilor și studenții s-au implicat într-un real dialog pe marginea utilității instrumentului informatic prezentat, modului în care ei vor putea avea acces la acesta, rezultatele acestuia și utilitatea lor.

Proiectul constituie o reală oportunitate de valorificare a unor rapoarte statistice, utile atât la nivelul universității, cât și al comunității. S-a reiterat necesitatea menținerii unei legături cât mai strânse între universitate și angajatori pentru o corelare reală și eficientă dintre cerințele de pe piața muncii cu competențele studenților formate pe parcursul anilor de studiu.

În partea de final a fost lansată invitația de accesare a platformei http://portal_dcp.ub.ro, pe măsură ce studenții, absolvenții, angajatorii vor primi invitațiile de participare la studii, precum și parola și username pentru fiecare în parte.