ULBS vrea să ajungă în top 300 universităţi din lume, prin programele Departamentului de Artă Teatrală

univ lucian blaga.jpgUniversitatea de stat “Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) îşi propune ca, în cel mult doi ani, să ajungă în Top 300 al celor mai bune universităţi din lume, prin intermediul programelor dezvoltate de Departamentul de Artă Teatrală, a declarat rectorul ULBS, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.
Studenţii departamentului au susţinut, la sfârşitul lunii septembrie, un turneu în Statele Unite ale Americii. Piesele “Antisocial” şi “Rezistenţă” s-au jucat la Brown University, Pace University – New York, Yale University – New Haven şi Suffolk County Community College – Selden, iar în urma acestor reprezentaţii, două din cele patru instituţii au cerut semnarea unor parteneriate cu universitatea sibiană.

“Sunt mândru de studenţii ULBS, iar cei de la teatru mi-au dovedit din plin acest lucru, în turneul din SUA. Am participat la întâlniri cu conducerile şi cadrele didactice ale celor patru universităţi, pentru iniţierea de parteneriate atât pe zona de teatru dar şi pe zona de sisteme multimedia, de implementare a tehnologiilor virtuale în artele spectacolului. Am şi pornit discuţiile pentru programul ERASMUS+ cu Yale University – New Haven şi Pace University – New York, astfel încât aceste parteneriate să fie semnate”, a declarat rectorul Ioan Bondrea.

Rectorul sibian a mai precizat că, în prezent, ULBS are dezvoltat un parteneriat pe programul Erasmus+ cu Montana University. “Universităţile din SUA, până să stabilească un parteneriat cu o universitate din Europa, aşteaptă cam un an de zile, în care se fac studii, vor să vadă cât de serioasă este universitatea. Atât a durat, spre exemplu, până am semnat parteneriatul cu Universitatea din Montana. Dar acum, văzând spectacolele şi studenţii şi seriozitatea a ceea ce se întâmplă în jurul zonei de teatru din ULBS, universităţile americane ne-au cerut să trimitem cât mai repede draftul de parteneriat, pentru a-l semna cât mai rapid. Şi sunt universităţi de mare prestigiu la nivel mondial, cu bugete de 23 miliarde de dolari -Brown University şi 47 miliarde de dolari, în cazul Yale University”, a adăugat rectorul ULBS.

Acesta mai spune că, pentru studenţii de la Teatru, urmează să fie puse bazele unei “platforme de excelenţă, pentru a putea străpunge aceste bariere din Top 300 sau chiar Top 200”. AGERPRES