Activităţi de promovare a carieriei militare în opt unităţi de învăţământ din judeţul Buzău

În cadrul evenimentelor prilejuite de Centenarului Primului Război Mondial şi sărbătoririi Zilei Armatei Române, Divizia 2 Infanterie “Getica” şi Fundaţia “Mareşal Alexandru Averescu” vor desfăşura în perioada 17-21 octombrie, o serie de activităţi de promovare şi informare asupra carierei militare în opt unităţi de învăţământ din judeţul Buzău, în cadrul proiectului “Ziua Armatei României în şcoli”.

“În opt locaţii, echipe formate din militari, elevi şi studenţi de la instituţiile de învăţământ militar, veterani de război şi ai teatrelor de operaţii, reprezentanţi ai birourilor de informare-recrutare,vor desfăşura o campanie de informare şi promovare a carierei militare. Prin acest proiect, militarii din cadrul garnizoanei Buzău vor împărtăşi bucuria sărbătoririi Zilei Armatei României cu elevii având convingerea că această sărbătoare de suflet trebuie să fie înainte de toate o sărbătoare în care se cinstesc valorile româneşti, patriotismul, curajul şi devotamentul faţă de ţară”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Biroul de relaţii publice al Diviziei 2 Infanterie “Getica”.

Potrivit sursei citate, pe 20 octombrie, la Cimitirul Militar din comuna Deleni, judeţul Iaşi, unde odihnesc eroi ai Regimentului 48 Infanterie Buzău, căzuţi la datorie în iarna anului 1916-1917, se va desfăşura o ceremonie militară cu depunere de coroane de flori, activităţile urmând să se încheie pe 25 octombrie, printr-o ceremonie militară şi religioasă cu depuneri de coroane de flori la Monumentul “Regimentului 48 Infanterie” din Parcul Eroilor din municipiul Buzău. AGERPRES