Cluster regional de bioeconomie, constituit la Suceava

univ_suceava.jpgUniversitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a găzduit, pe 20 octombrie, şedinţa de constituire a Clusterului regional inovativ de bioeconomie, proiect iniţiat de preşedintele Consiliului judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Această formă de asociere are 20 de membri fondatori, respectiv USV, CJ Suceava, consiliile locale Suceava şi Botoşani, camerele de comerţ din Suceava şi Botoşani, precum şi oameni de afaceri.

Preşedinte al clusterului a fost desemnat prorectorul USV, Mihai Dimian, iar ca vicepreşedinte, consilierul local botoşănean, Eugen Ţurcanu.

Preşedintele CJ Suceava a declarat, într-o conferinţă de presă, după şedinţa de constituire a clusterului regional, că un prim obiectiv al noii asocieri vizează înfiinţarea unui laborator de certificare a produselor agroalimentare. ”Este primul cluster în zona noastră şi este foarte important. Aceste organisme pot fi mai puternice, pot să se informeze, pot să aibă acces mai uşor la resursa umană calificată, dar şi la resursa financiară”, a arătat Flutur. AGERPRES