Studenţi din 11 universităţi din ţară şi străinătate participă la un concurs în domeniul securităţii informatice, la Suceava

suceava_universitate.jpgUn număr de 30 de echipe s-au înscris pentru calificarea on-line la prima ediţie a concursului studenţesc în domeniul securităţii informatice CTF-USV2016 (Capture The Flag), organizat, în perioada octombrie-noiembrie, de Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV).

Într-un comunicat remis de Biroul de presă al USV, se arată că echipele au în componenţa lor de la unu până la patru membri, în total fiind înregistraţi aproximativ o sută de studenţi din nouă universităţi din România şi două din străinătate.

Prima etapă a concursului, de calificări on-line, va începe joi, 27 octombrie, ora 18,00, şi se va întinde pe o durată de 24 de ore. Această etapă constă în rezolvarea unui număr de zece probleme de securitate informaţională, cu dificultate progresivă, urmată de găsirea unor coduri (flags) prin penetrarea unor aplicaţii web sau sisteme cu vulnerabilităţi induse. Concurenţii vor utiliza soluţii de conectare de la distanţă la o platformă informatică dedicată. Fiecare problemă rezolvată va aduce un punctaj, iar după finalizarea probelor va fi automat generat un clasament.
Primele zece echipe se vor califica pentru etapa on-site, ce se va desfăşura în perioada 24-26 noiembrie, în cadrul USV.

Partenerii din mediul economic cu experienţă în domeniul securităţii informaţionale, co-organizatori ai manifestării, vor asigura caracterul imparţial de elaborare a problemelor, dar şi de evaluare a rezultatelor obţinute de competitori.

Universităţile participante sunt Universitatea Tehnică a Moldovei – 3 echipe, Universitatea Naţională “Yuriy Fedcovich” Cernăuţi – o echipă, Universitatea din Oradea – o echipă, Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi – o echipă, Universitatea Politehnica Timişoara – 3 echipe, USV – 9 echipe, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu – 3 echipe, Universitatea Politehnica Bucureşti – 5 echipe, Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău – o echipă, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca – o echipă, Universitatea “Constantin Brâncuşi” Târgu Jiu – 2 echipe. AGERPRES