Comisia 3 din cadrul Federației Internaționale a Geodezilor (FIG) se întâlnește anul acesta, în luna noiembrie, la Iași

geomat_afis.jpgAnul acesta Simpozionul “GEOMAT”, aflat la a IV-a editie, se bucură de o prezență internațională numeroasă și de prestigiu prilejuită de desfășurarea, în paralel cu ședința anuală a Comisiei 3 – Managementul Informației spațiale din cadrul Federației Internaționale a Geodezilor (FIG), și a seminarului intitulat “From Volume to Quality: Bridging the Gap for Spatial Data Infrastructure”.

Simpozionul “GEOMAT 2016” are ca temă – Managementul Informației spațiale pentru o dezvoltare durabilă. Evenimentul este organizat de Uniunea Geodezilor din România în colaborare cu Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași – Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie și Ingineria Mediului și se va desfășura la Iași, în perioada 3-6 noiembrie.

“Este pentru prima dată când un eveniment anual al unei Comisii din cadrul FIG se organizează în România. Decizia a fost luată de membrii comisiei în luna mai a anului curent în cadrul săptămânii de lucru a FIG organizate la Christchurch, Noua Zeelandă. Delegația noastră a susținut și convins asupra oportunității organizării unui eveniment al comisiei 3 în România în ideea de a asigura comunității profesionale un mediu în care să se poată discuta evoluțiile tehnologice și tendințele pe plan european și mondial într-un domeniu atât de dinamic precum managementul informației spațiale”, a declarat președintele UGR România, Prof. Dr. Ing. Cornel Păunescu.

În paralel cu evenimentul organizat de Comisia 3 din cadrul FIG are loc și adunarea generală a Grupului European al Topografilor (EGOS). Printre co-organizatorii evenimentului, alături de partenerii internaționali menționați se află și Agenția Națională de Cadastru și Publicitatate Imobiliară. Sesiunea plenară de deschidere a simpozionului va avea loc în data de 4 noiembrie 2016, ora 10.00.

FIG a fost fondată la 18 iulie 1878 în Paris, de către delegați din șapte asociații naționale – Belgia, Franța, Germania, Marea Britanie, Italia, Spania și Elveția – și a fost cunoscută sub numele de “Fédération Internationale des Geometres”. Federația Internațională a Geodezilor (FIG) este cea mai importantă organizație internațională care reprezintă interesele geodezilor pe plan mondial. Este o federație a asociațiilor naționale membre și acoperă toate domeniile de activitate profesională în cadrul comunității globale de geodezi. Aceasta oferă un forum internațional pentru dezvoltarea dialogului în scopul promovării practicilor și standardelor profesionale.

Este o organizație non – guvernamentală recunoscută de Organizația Națiunilor Unite și Banca Mondială, fiind reprezentată în mai mult de 120 de țări din întreaga lume. A fost recunoscută la nivel mondial ca lider între organizațiile internaționale non – guvernamentale de profil.

Programul complet al Simpozionului “GEOMAT” poate fi consultat AICI