Universitatea “Petru Maior” din Tîrgu-Mureş organizează Conferinţa cu tema “JUSTIȚIE ȘI DEMOCRAȚIE”

univ petru maior.jpgÎn contextul dimensiunii sociale a dreptului şi a rolului acestuia de instrument de organizare socială, conceptele de justiție și democrație sunt fundamentale și inepuizabile. În special, în contextul geopolitic actual, care cu siguranță se va reflecta și pe planul dreptului și îl va determina pe acesta să suporte modificări substanțiale, dezbaterile pe tema conferinței, “Justiție și democrație” pot sta la baza identificării unor inițiative de politici publice, de reforme legislative sau bune practici în materie legislativă, administrativă și judecătorească.

În acest context, în perioada 3-4 noiembrie 2016, Universitatea “Petru Maior” din Tîrgu-Mureş, România, Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, Centrul de Cercetare în domeniul urbanismului şi al politicilor publice în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie Tg. Mureș, Asociaţia PRO IURE, și universităţi din străinătate (Univeristatea din Miskolc, Ungaria, Universitatea din Salento, Lecce, Italia, Universite de Versailles, Franța), organizează Conferinţa cu tema JUSTIȚIE ȘI DEMOCRAȚIE. Conferința se va desfășura pe patru secțiuni: drept public, drept privat, administrație publică și drept medical.

La lucrările Conferinţei sunt invitaţi să participe atât teoreticieni ai dreptului cât şi practicieni, până la acest moment confirmând prezenţa specialişti din România (Tg Mureş, Bucureşti, Cluj, Craiova, Constanţa, Timişoara, Alba-Iulia, Sibiu), Franţa (Versailles, Bayonn), Italia (Roma, Lecce), Grecia (Atena), Irlanda (Dublin), Ungaria (Budapesta, Miskolc), Republica Moldova (Bălţi), Bahrain şi Turcia, Costa Rica, Serbia, Liban, S.U.A. și Marea Britanie.

Într-un cadru divers şi multicultural, participanţii vor avea ocazia de a-şi expune ideile şi punctele de vedere, de a face propuneri, de a găsi soluţii sau adresa întrebări, de a se implica în discuţiile generate de prezentarea lucrărilor Conferinţei, pe parcursul zilelor dedicate manifestării.

La finalul conferinţei, participanţii vor avea posibilitatea să disemineze informaţiile primite în atât în rândul studenţilor, dar şi al practicienilor, profesioniştilor, precum şi tuturor celor interesaţi de problematicile abordate în cadrul secţiunilor Conferinţei.

Programul Conferinţei “JUSTIȚIE ȘI DEMOCRAȚIE”

JOI, 3 noiembrie

9.30- 11.00 Deschiderea conferinţei – Aula Magna a Universității “Petru Maior”, str. Nicolae Iorga nr.1

11.00-18.30 Lucrări pe secţiuni – Hotel Continental

VINERI, 4 noiembrie

9.30-16.30 Lucrări pe secţiuni – Hotel Continental

16.45-18.30 Discuţii şi concluzii – Hotel Continental