Caravana “Drive your career”@Renault la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

univ_bc_renault.jpgPe 2 noiembrie 2016, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, prin Facultatea de Inginerie, a fost gazda evenimentului organizat în parteneriat cu Renault-România “Drive your career”@Renault. În Aula “Vasile Alecsandri” a avut loc o întâlnire între reprezentanții Renault și cadrele didactice ale Universității, în vederea realizării de noi parteneriate și colaborări în domeniul cercetării, iar apoi studenții Universității au participat la un workshop privind noi oportunități de angajare și dezvoltare a carierei.

Din partea Renault a participat Magdalena Turcu, responsabil în relația cu universitățile și Constantin Leonard Arcadius, angajat Renault și fost absolvent al Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău.

“Colaborarea dintre Facultatea de Inginerie și compania Renault este de peste 10 ani și s-a materializat prin stagii de practică pentru studenți, internship și documentare pentru elaborarea proiectelor de diplomă și disertație. Feed-back-ul primit de la firma Renault este unul pozitiv, în ceea ce privește nivelul de cunoștințe pe care studenții și absolvenții noștri îl dețin, motiv pentru care ne solicită absolvenți pentru angajare. În acest fel, munca depusă de cadrele didactice este recunoscută, prin rezultatele și împlinirea profesională a absolvenților noștri. Avem în vedere dezvoltarea colaborării în domeniul cercetării și înființarea unui nou program de master”, a declarat Prof. univ. dr. ing. Valentin Zichil, Decanul Facultății de Inginerie.

Studentul Mihai-Viorel Munteanu, de la master Managementul protecției mediului în industrie, anul I, s-a arătat interesat să lucreze la o firmă de renume cum este Renault, iar studenta Adriana-Mihaela Butnaru, de la programul de licență Design industrial, anul II, a aplicat pentru un stagiu de 3 luni de zile la Fabrica de la Mioveni. Reprezentanții firmei Renault au anunțat că lucrează la un proiect de burse pentru stimularea studenților cu rezultate foarte bune la învățătură și vor să extindă colaborarea cu Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău.