46 de posturi de director, rămase vacante în şcolile din judeţul Sălaj

Un număr de 46 de posturi de director de şcoală şi şapte de şef adjunct au rămas vacante, în Sălaj, după concursul organizat în luna octombrie pentru ocuparea a 137 de astfel de locuri de muncă existente la nivel judeţean.

“S-au scos la concursul pentru directori şi directori adjuncţi 137 de posturi, s-au înscris 110 cadre didactice şi s-au prezentat 109. La proba scrisă, dintre cei 109 au promovat 106. Au urmat probele orele, respectiv proba de evaluare a CV-ului şi prezentarea ofertei educaţionale. La proba de evaluare a CV-ului au fost respinşi 13 şi au rămas 93 de directori şi directori adjuncţi. În acest moment au rămas vacante 46 de posturi pentru directori şi şapte pentru directori adjuncţi”, a declarat Marcel Lucaciu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate, rezultatele finale se afişează, la nivel naţional, pe data de 18 noiembrie. Eventualele contestaţii se depun în intervalul 21-23 noiembrie. “Pentru posturile vacante, unităţile de învăţământ, respectiv consiliile profesorale, vor face o propunere pentru directorul respectiv, care trebuie să întrunească anumite condiţii, adică: să facă parte din corpul naţional de experţi în managementul educaţional, să fie profesor titular şi să aibă cel puţin gradul didactic II. Propunerea respectivă este trimisă consiliului de administraţie al ISJ şi urmează să fie sau nu validată”, a adăugat reprezentantul ISJ Sălaj. AGERPRES