Universitatea de Vest “Vasile Goldiș” continuă proiectul “Educație bioetică pentru tineri” printr-o nouă conferință: “Etica transplantului-dileme și provocări”

etica_transplant.jpgUniversitatea de Vest “Vasile Goldiș” din Arad va găzdui pe 11 noiembrie, la ora 13.00, în Aula “Ștefan Cicio Pop”, cea de-a doua conferință din cadrul proiectului “Educație bioetică pentru tineri”, “Etica transplantului-dileme și provocări”.

Proiectul beneficiază de finanțare nerambursabilă din partea Centrului Municipal de Cultură Arad, este coordonat de lector univ. dr. Maria Sinaci, de la Facultatea de Științe Socio-Umane și EFS, director al Centrului de Bioetică și Studii Sociale și cuprinde o serie de trei conferințe legate de promovarea Bioeticii în rândul tinerilor. Proiectul se va încheia la sfârșitul lunii noiembrie printr-un concurs de postere realízate de elevii și studenții participanți la activitățile desfășurate.

Invitatul conferinței este conf. univ. dr. Mihaela Frunză de la Universitatea “Babeș – Bolyai” din Cluj-Napoca, personalitate cunoscută în mediul academic pentru contribuțiile științifice în domeniul Bioeticii, iar tema prezentată auditoriului va fi “Etica transplantului-dileme și provocări”.

“Proiectul își propune să crească implicarea universității în promovarea conceptelor și principiilor bioetice în rândul tinerilor din comunitatea locală. Obiectivul general al proiectului este creșterea nivelului de informare a tinerilor în domeniul Bioeticii umane și educarea acestora în spiritul valorilor etice, în noua paradigmă a societății bazate pe cunoaștere. Beneficiarii acestui proiect sunt tinerii, studenți din cadrul Universității de Vest Vasile Goldiș, precum și elevii din liceele arădene partenere: Colegiul Național Elena Ghiba Birta, Colegiul Național Preparandia Dimitrie Țichindeal și Liceul Tehnologic Francisc Neuman din Arad”, a declarat lector univ. dr. Maria Sinaci, de la Facultatea de Științe Socio-Umane și EFS, director al Centrului de Bioetică și Studii Sociale.

Nu în ultimul rând, organizatorii își propun să valorifice aceste conferințe prin publicarea unui volum de studii care abordează teme din domeniul atât de incitant și generos al Bioeticii.

Proiectul Universitatea în comunitate. Educație continuă în folosul comunității își propune să crească implicarea universității în comunitatea locală prin deschiderea unor cursuri de interes general pentru audierea lor de către persoane interesate (altele decât studenții UBB), pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de formare continuă existente în comunitatea locală, în noua paradigmă a societății bazate pe cunoaștere.Proiectul asigură accesul la cursuri cu tematici de interes general (management, informatică, nutriție, scriere creativă, critică și analiză de film, marketing, stiinte potilice si administrative, etc), oferite în cadrul facultăților universității