Consultarea publică poate micșora numărul de victime rutiere

manescu_corneliu.jpgProgramul ”Siguranța Rutieră – Soluții Strategice”, derulat de Oameni și Companii, poate asigura puntea de comunicare dintre mediul privat, societatea civilă și administrație, pentru obținerea unor soluții în ceea ce privește micșorarea numărului de victime de pe șoselele României. A fost opinia exprimată de directorul general adjunct al Direcției Generale Societatea Informațională, din Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Corneliu Mănescu , cu ocazia lansării programului.

”Inițiativa este de lăudat, este o formă de a asigura comunicarea între mediul privat, societatea civilă și administrație. Numai într-un astfel de ecosistem se pot obține rezultate. Am observat că participanții au acoperit o paletă largă, un alt lucru remarcabil. Colaborarea dintre zona societății civile și administrație trebuie asigurată prin folosirea mai intensă a conceptului de consultare publică. Ce ne interesează pe toți este reducerea numărului de victime, o viață nu are valoare, n-o putem cuantifica”, a mai subliniat Corneliu Mănescu.

“Siguranţa Rutieră – Soluţii Strategice” este un program de comunicare interdisciplinară şi educare cu privire la politicile naţionale de siguranţă rutieră şi implicaţiile sociale şi economice ale acestora în diverse domenii de activitate. Programul este derulat de Oameni şi Companii în colaborare cu Ad Interim Consultum. Oameni şi Companii este lider în soluţii de comunicare directă cu comunităţi business şi profesionale în România. Ad Interim Consultum furnizează consultanţă strategică pe probleme de reglementare şi managementul relaţiilor cu parteneri guvernamentali şi non-guvernamentali.