Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava îşi promovează oferta educaţională în Uzbekistan, Kazahstan şi Ucraina

univ_suceava.jpgUniversitatea ”Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) şi-a promovat oferta educaţională în Uzbekistan, după ce o delegaţie a instituţiei academice a participat, la începutul acestei luni, la târgul de universităţi ”International Study Uzbekistan Expo – 2016”, eveniment ce s-a desfăşurat în Tashkent, următoarele destinaţii fiind Kazahstan şi Ucraina, se arată într-un comunicat remis de Biroul de presă al USV.

Potrivit sursei citate, târgul de la Tashkent a urmărit să prezinte oferta educaţională a unor universităţi din Europa şi Asia, USV fiind interesată de un bazin de recrutare ce se cifrează la circa 600.000 de absolvenţi de liceu anual. În comunicat se arată că un interes deosebit în rândul vizitatorilor au provocat programele de masterat şi doctorat ale USV, dar şi cele de licenţă, precum şi aspectele legate de condiţiile de admitere, taxele de studiu, infrastructură, potenţialul de dezvoltare al universităţii, siguranţa campusului etc.

”Internaţionalizarea învăţământului superior românesc constituie unul dintre elementele centrale ale modernizării educaţiei din ţara noastră, multe dintre universităţi asumându-şi acest obiectiv prin adoptarea unor strategii instituţionale de internaţionalizare. În cadrul eforturilor de atragere a unui număr cât mai mare de studenţi străini şi de stabilire a unor parteneriate cu instituţii similare din diverse state ale lumii, participarea la târguri internaţionale a devenit o prioritate a Universităţii ‘Ştefan cel Mare’ din Suceava, prezentă în ultimii ani la evenimente de acest gen derulate în Turkmenistan, China, Maroc, Ecuador etc”, se arată în comunicat.

Participarea USV la târgul internaţional de la Tashkent a fost posibilă datorită grantului ”Promovarea şi dezvoltarea dimensiunii internaţionale a USV”, cod CNFIS-FDI-2016-0105, finanţat prin Fondul de Dezvoltare Instituţională al MECTS.

Următoarele destinaţii în cadrul campaniei de promovare a ofertei educaţionale a USV sunt Kiev (Ucraina) şi Astana (Kazahstan). AGERPRES