14 elevi cu note de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, recompensaţi financiar de Consiliul Judeţean Maramureş

14 elevi cu note de 10 la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat au fost premiaţi vineri cu suma de 1.500 de lei de reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş. Conform datelor puse la dispoziţia CJ Maramureş de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, în urma examenelor susţinute în vara anului 2016 de absolvenţii claselor a VIII-a la Evaluarea Naţională şi absolvenţii de liceu la Bacalaureat, un număr de 14 elevi maramureşeni au încheiat cu nota 10 la toate probele. Opt elevi au luat nota 10 la Evaluarea Naţională, iar şase elevi au încheiat examenul de Bacalaureat cu 10.

Elevii provin de la Colegiul Naţional ‘Gheorghe Şincai’ Baia Mare, Colegiul Naţional ‘Vasile Lucaciu’ Baia Mare, Şcoala Gimnazială ‘Nicolae Iorga’ Baia Mare, Şcoala Gimnazială ‘Liviu Rebreanu’ din comuna Dragomireşti şi Colegiul Naţional ‘Dragoş Vodă’ din municipiul Sighetu Marmaţiei.
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a declarat că, de-a lungul timpului, instituţia a sprijinit atât prin acţiuni personale, cât şi în colaborare cu ISJ sau primăriile, activităţile din învăţământul judeţean.

“Orice societate care doreşte să se dezvolte investeşte în educaţie şi sănătate. Este de datoria noastră să susţinem excelenţa în educaţie, iar elevii noştri de elită trebuie recompensaţi şi meritele lor trebuie apreciate. Ne-am fi dorit să putem oferi mai mult din punct de vedere financiar, însă această sumă este una pe care o acordăm din inimă. Avem încredere în voi şi dorinţa mea este să prindeţi drag de Maramureş, iar la finalul studiilor pe care le veţi urma să reveniţi în judeţul nostru pentru a-l ajuta să se dezvolte. Nu-mi rămâne decât să vă felicit încă o dată pentru munca depusă, fiindcă Maramureşul se mândreşte cu performanţele voastre(…)”, a spus Gabriel Zetea elevilor şi părinţilor prezenţi la înmânarea premiilor.

Proiectul privind premierea elevilor cu note de zece a fost lansat de consilierul judeţean Călin Bota (PNL) şi a primit votul unanim al celor 34 de consilieri în momentul care a fost propus. AGERPRES