Televiziune on-line şi bibliotecă virtuală pentru elevii din localităţile tulcene izolate

internet.jpgInspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea doreşte să realizeze o televiziune on-line şi o bibliotecă virtuală pentru elevii din localităţile izolate din judeţ. “Am fost informat prin sms că s-a semnat şi că vom câştiga un proiect prin POCU (Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, n.red.) care înseamnă finanţare pe o perioadă mai lungă pentru ‘A doua şansă’ şi ‘Şcoală după şcoală’ şi gândim în proiectul respectiv să dezvoltăm o televiziune on-line, o bibliotecă virtuală cu elevii, în aşa fel încât elevii şcolilor în care se predă în sistem simultan să le acceseze şi să se autoinstruiască”, a declarat inspectorul general al IŞJ, Mihai Stroe.

Conducerea IŞJ nu a menţionat valoarea estimativă a proiectului şi nici durata acestuia, dar a precizat că proiectul va avea aplicabilitate şi în şcolile din Deltă. “Atunci când am selectat şcolile, ni s-a recomandat să nu introducem şcolile din Deltă tocmai pentru a primi finanţare pe ITI-Delta Dunării (instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate, n.red.). Avem de gând să cuplăm proiectele, astfel încât să venim în sprijin elevilor din Deltă”, a mai spus Stroe.

Luna trecută, reprezentanţii IŞJ au anunţat că întocmesc două proiecte care ar putea primi finanţare prin POCU 2014-2020, unul dintre acestea având în vedere dotarea unităţilor şcolare din Deltă cu echipamente moderne pentru învăţământ la distanţă. Elevii din cel puţin 14 din cele 81 de unităţi şcolare cu personalitate juridică din judeţ vor putea beneficia de rezultatele acestora.

Potrivit Prefecturii judeţului Tulcea, 26 de localităţi din judeţ nu beneficiază în prezent de internet de mare viteză, prin proiectul Ro-Net, această problemă putând să se rezolve până la finele anului în curs în 14 localităţi. AGERPRES