Conferința Științifică Internațională a Facultății de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universităţii “Vasile Alecsandri” Bacău

univ_bc_sportÎn perioada 11-12 noiembrie, la Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii din cadrul Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău au avut loc manifestările științifice organizate cu ocazia Conferinţei Ştiinţifice Internaţionale “Realizări şi perspective în domeniul educaţiei fizice şi sportului în contextul interdisciplinarităţii învăţământului european”, ediţia a VI-a.
Evenimentul științific a fost organizat în colaborare cu Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași în urma unui contract încheiat în urmă cu 4 ani. Cea de-a VI-a ediție a conferinței a avut o largă audiență prin înscrierea în competiție a 110 lucrări științifice elaborate de 137 de autori din 38 de centre universitare și unități școlare și sportive din România și din 10 țări străine (Franța, Spania, Cehia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Irlanda, Turcia, Arabia Saudită și Republica Moldova).

Pe 11 noiembrie s-au desfăşurat trei workshop-uri tematice, care s-au bucurat şi de prezenţa Preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Educaţie Fizică Europeană Branislav Antala. Festivitatea de deschidere a avut loc sâmbătă în Aula “Vasile Alecsandri”, competiţia ştiinţifică desfăşurându-se apoi pe trei secţiuni.

“A devenit deja o tradiţie pentru Facultatea de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii să organizeze o Conferinţă Ştiinţifică Internaţională, iar anul acesta sărbătorim 20 de ani de la prima promoţie de kinetoterapie”, a declarat Prof. univ. dr. Tatiana Dobrescu, Prodecan cu managementul cercetării, relaţiile naţionale şi internaţionale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *