Consorţiul “Universitaria” nu se raliază poziţiei critice a CNR faţă de anumite propuneri legislative ale Ministerului Educației

consortiul-universitariaMembrii Consorţiului ‘Universitaria’, din care fac parte cinci instituţii de învăţământ superior, printre care se numără primele cele mai mari trei universităţi din ţară, anunţă că au luat act cu surprindere de poziţia critică a Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) faţă de o serie de propuneri legislative iniţiate recent de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Potrivit unui comunicat transmis pe 18 noiembrie, această poziţie a fost exprimată printr-o adresă înaintată MENCS, în urma unei discuţii din 14 noiembrie, cu o parte dintre reprezentanţii universităţilor.

“Rectorii Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, al Universităţii din Bucureşti şi al Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi – cele mai mari şi mai prestigioase din România – nici măcar nu au participat la elaborarea de către CNR a vreunui document în acest sens şi consideră, prin urmare, că el nu exprimă decât poziţia unora dintre componenţii CNR”, se arată în comunicat.
Potrivit documentului citat, Consorţiul ‘Universitaria’ susţine demersurile iniţiate de Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, care ajută nu doar la dezvoltarea competitivităţii mediului academic românesc, ci şi la ieşirea dintr-o serie de blocaje generate de grave inconsistenţe legislative anterioare. “Cele cinci universităţi îşi exprimă regretul că nu au fost consultaţi toţi membrii CNR, prin dezbateri şi prin vot, astfel ca poziţia exprimată să poată fi cu adevărat reprezentativă şi să contribuie la bunul mers al întregii comunităţi academice româneşti”, se mai spune în comunicat.
Din Consorţiul Universitaria fac parte Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din Bucureşti, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara şi Academia de Studii Economice din Bucureşti. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *