Super – Prof, ediţia a V-a la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

univ_bc_superprofLa Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău a avut loc ediția a V-a a proiectului derulat de Departamentul de Consiliere Profesională – Super Prof, cariera mea didactică: go forward – Via College Danemarca, coordonat de Prof.univ.dr. Venera-Mihaela Cojocariu.
Evenimentul s-a adresat studenților din anul I din cadrul Facultății de Științe, programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar având ca obiectiv prezentarea experienței studentei Elena Poenaru (Bodea), studentă în anul III, programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, în cadrul mobilității Erasmus pe care a efectuat-o în anul universitar 2015-2016, semestrul al II-lea, în Viborg, Danemarca.

Prezentarea a debutat prin specificarea unor aspecte importante legate de accesarea acestei oportunități, procesul de selecție al candidaților, și examenul de limba engleză care necesită a fi susținut, continuând cu ceea ce a reprezentat această oportunitate educațională și multiplele ei valențe formative. Studenta s-a arătat foarte receptivă și deschisă față de aspecte specifice ale sistemului educațional danez, integrându-le prin implicarea în activități de tip proiect-eveniment legate de probleme specifice comunității, beneficiind de susținerea celorlalți actori sociali și folosirea artelor vizuale ca metodă de educație predominantă, aspecte care au constituit, totodată, adevărate provocări profesionale.
Plecând de la experienţa personală acumulată în stagiul Erasmus, studenta le-a recomandat colegilor să manifeste deschidere către noutate, multiculturalism, depășirea barierelor lingvistice (determinând o îmbunătățire a competențelor de comunicare în limba engleză), adaptare la situații noi, toate aceste elemente contribuind din plin la dezvoltarea personală și profesională, la o mai bună gestionare a resurselor temporale și materiale, culminând chiar cu o nouă perspectivă asupra vieții, subliniind că este o oportunitate pentru studenți. Pe parcursul prezentării, ansamblul artistic al studenților voluntari din cadrul departamentului a îmbinat armonios atmosfera creată prin asigurarea unor momente muzicale inspirate de elemente ale identității naționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *