USR acuza MECT ca nu accepta studenti in comisiile de control; ministerul respinge acuzatiile

Presedintele Uniunii Studentilor din Romania (USR), George Paduraru, a acuzat Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) ca nu accepta prezenta studentilor in comisiile care controleaza stadiul lucrarilor de reabilitare a caminelor studentesti si modul de cheltuire a banilor alocati acestor lucrari.
Liderul USR a precizat ca, potrivit acordului dintre MECT si reprezentantii federatiilor studentesti din data de 17 august, controlul trebuia efectuat de comisii mixte. “In urma cu doua zile, printr-un ordin al ministrului, s-a reglementat ca reprezentanti ai MECT vor efectua controale si nu si cei ai studentilor. Se protejeaza cumva gastile mafiote de la fiecare universitate care isi aduc propriile firme”, a afirmat Paduraru.

Reprezentantul studentilor a sustinut ca la licitatiile pentru lucrarile de reabilitare participa “firme dubioase” si ca lucrarile efectuate de acestea se deterioreaza foarte repede.

In opinia USR, reprezentantii MECT “au ceva de ascuns” prin faptul ca nu accepta reprezentanti ai studentilor in comisie. “Ministerul una vorbeste si alta face. Nu vom tolera acest lucru, vom merge pana la pichetari si greva”, a afirmat Paduraru.

In replica, consilierul ministrului Educatiei Mihaela Suciu a declarat ca ministerul a trimis tuturor federatiilor studentesti un calendar al vizitelor comisiilor de control in campusurile universitare si le-a cerut sa desemneze cate un reprezentant care sa poata participa la controale. Potrivit consilierului, ordinul de ministru invocat de USR facea referire numai la reprezentantii MECT care urmau sa faca parte din comisii. Mihaela Suciu a explicat ca Ministerul Educatiei nu putea impune reprezentantilor studentilor sa faca parte din comisii prin acel ordin al ministerului.

Controalele efectuate de comisiile de control vor viza 49 de universitati si academii din tara si se vor finaliza in aceasta luna.