Amplu program de reabilitatre a Universitatii Petrol-Gaze din Ploiesti

Caminele studentesti, spatiile de invatamant si cladirile administrative apartinand Universitatii “Petrol-Gaze” din Ploiesti au intrat in cel mai amplu program de reabilitare de dupa 1990, cu finantare de la bugetul de stat.
Potrivit declaratiilor rectorului Vlad Ulmanu, suma totala alocata pentru reabilitarea celor sapte camine studentesti este de 3,7 milioane de lei, la care se adauga inca un milion de lei pentru modernizarea si igienizarea spatiilor de invatamant si a cladirilor administrative.

Din cele sapte camine studentesti, unul a intrat in reparatii capitale, iar lucrarile la celelalte camine au constat in schimbarea instalatiilor termice, termoizolare, refacerea fatadelor, inlocuirea tamplariei vechi cu geamuri termopan si montarea de jaluzele. De asemenea, intr-un camin mobilierul a fost schimbat integral. Campusul universitar din Ploiesti are o capacitate de 1.800 de locuri si nu are probleme cu asigurarea solicitarilor pentru cazare.

Conducerea Universitatii “Petrol-Gaze” din Ploiesti are in vedere si extinderea campusului universitar, cu fonduri europene. In acest sens, conducerea institutiei a cerut sprijinul Consiliului Judetean, care va discuta, in urmatoarea sedinta, proiectul de parteneriat prin care UPG va fi sprijinita in obtinerea finantarii.

Proiectul prevede construirea unei biblioteci, a mai multor sali de conferinte si spatii pentru pregatirea cursantilor.