Universitatile romanesti ar putea ramane fara studenti, sustine rectorul UPM Targu Mures

Universitatile romanesti ar putea ramane fara studenti, intrucat universitatile straine intra pe piata cu oferte tentante pentru tineri, a declarat rectorul Universitatii Petru Maior (UPM) din Targu Mures, prof. univ. dr. Liviu Marian, in cadrul unei intalniri cu studentii.
Liviu Marian a spus ca a ajuns la aceasta concluzie in urma intrunirii recente de la Bologna a rectorilor de universitati. Rectorul UPM Targu Mures a aratat ca si universitatile europene au probleme similare celor din Romania, din cauza scaderii demografice.

“Acesta este un pericol pentru noi pentru ca universitatile europene ne-ar putea lua tinerii”, a accentuat Liviu Marian

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, care a luat parte, in aceeasi zi, la discutiile cu studentii mureseni, a afirmat ca tot mai multe universitati straine, in special cele americane, si-au indreptat atentia catre Romania. “In 2-3 ani de acum incolo veti fi in competitie cu universitatile americane, fiindca vor fi tot mai multe. Universitatile din Romania trebuie sa se ridice repejor fiindca cele americane vin cu bani, iar concurenta e importanta”, a precizat Olteanu.

El le-a recomandat studentilor sa faca sport deoarece tinerii studenti romani duc o viata sedentara, fata de tinerii americani care sunt incurajati sa faca sport si sa se mentina in forma fizica buna.