Presedintele Camerei Deputatilor afirma ca nu este in intentia Guvernului sa sustina scindarea Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat ca nu este in intentia Guvernului sa sustina scindarea Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.
“Nu sunt declaratii ale UDMR, sunt declaratii cu titlu personal si nu sunt asumate de partenerii nostri de guvernare”, a sustinut Olteanu referitor la tendinta de scindare a UBB.

La randul sau, candidatul liberal pentru Parlamentul European Mogor Csibi, vicepresedinte al TNL, a adaugat ca scindarea UBB nu este o optiune foarte buna din punctul de vedere al studentilor, deoarece unicul lucru important este asigurarea calitatii invatamantului.

Bogdan Olteanu, care s-a aflat la Targu Mures pentru a participa la deschiderea anului universitar la Universitatea “Petru Maior”, s-a aratat ingrijorat nu atat de inflatia de studenti, cat de inflatia de universitati, si a precizat ca aici este o problema legata de evaluarea calitatii universitatilor, fie ele de stat sau private.

Presedintele Camerei Deputatilor spera ca prin infiintarea mai multor agentii de acreditare procesul de validare pe piata invatamantului a unei universitati sa fie mai sever. “Eu sper sa fie suficient de aspre in evaluare, fiindca e suficient de usor sa pacalesti un tanar absolvent de liceu. Sper sa avem universitati bune cu studenti buni, nu unele rele cu acelasi numar de studenti”, a spus Bogdan Olteanu.

Si reprezentantul Tineretului Liberal, Magor Csibi, a vorbit despre faptul ca in Romania exista mai multe universitati decat in Germania sau Italia, in conditiile in care curentul in Europa este de a unifica universitatile in centre universitare.
“Daca vom incerca sa avem o initiativa de acest fel cu siguranta ar putea sa dea roade si in Romania. Ministrul Educatiei studiaza aceasta problema, exista un dialog si sa speram ca va avea si niste rezultate concrete”, a subliniat vicepresedintele TNL.

Acesta a precizat ca ideea unificarii universitatilor a fost lansata in Romania in perioada 1996-2000, dar universitatile au fost destul reticente la aceasta schimbare.